Jump to content

Photo
- - - - -

Коя ви е любимата база?

• Please log in to reply
52 replies to this topic

Poll: Коя ви е любимата база? (40 member(s) have cast votes)

Коя база предпочитате

1. FlavourArt (12 votes [30.00%])

Percentage of vote: 30.00%

2. Inawera (28 votes [70.00%])

Percentage of vote: 70.00%

Vote Guests cannot vote

#1 gebura

gebura

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 11.08.12 г. в 13:58

Споделете, ако искате, от коя база сте по-доволни.
Аз от съвсем скоро изпарявам и, въпреки че ми е рано да се опитвам сама да овкусявам бази, ми е голям мерак да пробвам какво ще се получи :).Само се колебая към кой производител да се насоча, че с моя темп на изпаряване ще има три месеца да се мъча с избора си :).
Знам, че отговорът на подобен въпрос зависи от индивидуалните предпочитания, но все пак ми е любопитно :). Гледам, че базите на Инавера са 2,7 пъти по-евтини от тези на ФА и се чудя дали това влияе на качеството или е свързано с постигната по-ниска себестостойност на продукцията.

Edited by gebura, На 11.08.12 г. в 13:59.

#2 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 11.08.12 г. в 14:10

Когато правите експерименти,правете ги в 5мл.–ви шишенца ! Така няма да се мъчите три месеца. Аз ползвам VPG Power Base,за сега съм доволен ! Разликата в цената според мен е от друго,не е качеството !

chelsea f.c.

#3 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 11.08.12 г. в 16:56

Абе и аз ползвам Инавера PG, но да си признаем - разликата в цената е от качеството.
Което не значи, че Инавера са лоши, напротив! Лично мен ме задоволяват. Но италианските са просто друга класа.
Все едно да сравним Инавера с китайска...
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#4 gebura

gebura

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 12.08.12 г. в 13:21

Да попитам дали съм запомнила правилно след всичкото четене: мен повече ме вълнуват вкуса и удара в гърлото, пара е хубаво да има, но не ми е толкова приоритетна. Тоест ми трябва база, която да съдържа по-голям процент PG, нали? Примерно ако комбинирам 100 ml PG Eco Base 38 mg с 100 ml VPG Power Smoke 0mg получавам 19мг никотин при съотношение 75:25?

#5 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 12.08.12 г. в 13:50

Да :smiley_emoticons_joint:

Удара идва от никотина,но повечето PG подсилва това усещане !

Ще си позволя един съвет:не изпарявайте чиста тази база с 38мг.,дори това 19мг. може да ви е силно !

Edited by PepiSuni, На 12.08.12 г. в 13:58.

chelsea f.c.

#6 gebura

gebura

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 12.08.12 г. в 14:20

Мерси за отговора :).
А вкусът в същност променя ли се от съотношението PG:VG? На мен той ми е най-големият проблем. Сега например изпарявам черната череша на ФА и абсолютно никакъв вкус не усещам :(. Дотук най-осезаем ми е бил Шейд, но дори и при него мога да говоря само за слаб сладникав привкус, в никакъв случай за нещо по-отчетливо.

#7 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 12.08.12 г. в 14:29

Е тук не мога да отговоря ! Аз от както ползвам бази,съм само на VPG.Първо 18,после 12 а сега ме чака 6–ца !

chelsea f.c.

#8 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 12.08.12 г. в 19:59

Мерси за отговора :).
А вкусът в същност променя ли се от съотношението PG:VG? На мен той ми е най-големият проблем. Сега например изпарявам черната череша на ФА и абсолютно никакъв вкус не усещам :(. Дотук най-осезаем ми е бил Шейд, но дори и при него мога да говоря само за слаб сладникав привкус, в никакъв случай за нещо по-отчетливо.

От колко време изпарявате ?
Готови или собствени течности ?
Колко време ги оставяте да "узреят" ?
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D

#9 gebura

gebura

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 13.08.12 г. в 09:40

Е тук не мога да отговоря ! Аз от както ползвам бази,съм само на VPG.Първо 18,после 12 а сега ме чака 6–ца !

Ще експериментирам малко и после ще докладвам :).

От колко време изпарявате ?
Готови или собствени течности ?
Колко време ги оставяте да "узреят" ?

От седмица, преди нея имах кратък период, през който нищо не пушех, би трябвало да са ми се оправили вкусовите рецептори.Сега изпарявам готови течности, закупени от този магазин. Все още не съм започнала да правя свои, но планирам да ги оставям поне по седмица.

#10 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 13.08.12 г. в 09:58

Тогава не си обяснявам.... с какъв хардуер изпарявате, атомайзер ?

#11 gebura

gebura

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 13.08.12 г. в 10:23

С картомайзери- редувам СЕ4+ V3 (непрозрачния вариант) и Vision eGo v3. Не съм сигурна имат ли друга разлика, освен съпротивлението, но първият повече ми допада.Тези дни мисля да пробвам и Horisontal Coil и Kanger. Атомайзери за сега не съм пробвала. В интерес на истината постепенно започва повече да ми харесва изпаряването (особено с бира много върви :) ), но вкусови усещания почти нямам. Поне покрай е-цигарите с изненада установих, че и аналоговите не били вкусни :) .

Edited by gebura, На 13.08.12 г. в 10:23.

#12 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 13.08.12 г. в 10:53

Шокоминт пробва ли? Ако и той ти е без вкус, значи имаш сериозен проблем с рецепторите. :)

#13 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 13.08.12 г. в 12:41

Капучино на Деканг също е много миризливо-ароматно, чак не можах да го изпарявам. :)
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#14 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 13.08.12 г. в 12:51

На стандартния атомайзер на Его верно е много силна за изпаряване. Обаче на CE4+ карт е СТРАХОТНА за всекидневна употреба.

#15 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 13.08.12 г. в 15:28

Тъй де, аз за това я споменавам :)
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#16 Vapor

Vapor

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 18.08.12 г. в 20:07

Примерно ако комбинирам 100 ml PG Eco Base 38 mg с 100 ml VPG Power Smoke 0mg получавам 19мг никотин при съотношение 75:25?

Аз използвам точно тази комбинация на Инавера, идеално ме устройва. За аромата - честно казано слагам двойно повече капки от препоръчаното и съм си напълно доволна /може рецепторите ми да са притъпени,не знам/. Отлежават поне по десетина дни течностите, преди да ги започна. Изпарявам с клиъромайзер, ако това има някакво значение.

#17 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 18.08.12 г. в 20:57

Примерно ако комбинирам 100 ml PG Eco Base 38 mg с 100 ml VPG Power Smoke 0mg получавам 19мг никотин при съотношение 75:25?

Аз използвам точно тази комбинация на Инавера, идеално ме устройва. За аромата - честно казано слагам двойно повече капки от препоръчаното и съм си напълно доволна /може рецепторите ми да са притъпени,не знам/. Отлежават поне по десетина дни течностите, преди да ги започна. Изпарявам с клиъромайзер, ако това има някакво значение.

Всеки изпарител,дава различно качество,на аромата ! За това е хубаво,Да споделяме и с какво изпаряваме ! :drinks:

chelsea f.c.

#18 toniteh

toniteh

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 5 posts

Posted На 20.08.12 г. в 15:49

Аз лично харесвам повече базите на ФА но цената не ми харесва!!! Обаче след всичките ми опити мога смело да заявя ,че
от готовите заводски течности няма по-добри не зависимо дали са на ФА,Инавера,Деканг и т.н.Не ти 10 дена отлежаване не ти каквото ида се се сетиш пробвал съм какви ли не варианти един шкаф съм събрал не се получава същото не знам ония в завода какво слагат ама техните са по добри.Както се казва "И капка любов" единствено плодовите горе долу се доближават.

Edited by toniteh, На 20.08.12 г. в 15:50.

#19 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 20.08.12 г. в 16:59

Резонно е да не си разкриват тайните, пък дори да продават реалните аромати, които слагат в готовите течности, сигурно има и други добавки (вариантите с дестилирана, дейнозирана, сребърна и не знам каква вода, водка, алкохол и т.н.)
Пък си имат и лаборатория, там се мерят нещата в пиколитри, не милилитри и много, много други фактори влияят.
Е няма как да си разкрият рецептите :)

#20 yass

yass

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 349 posts

Posted На 20.08.12 г. в 20:08

И мен нещо не ме кефи цената на FA. Сигурно по-нататък ще опитам, ама си е двойно на Инавера. И ароматчетата са им двойни, ама за тях по не ми свиди.

Лошото е, че си накупих над 20 аромата и от всичките само 2-3 ме кефят. Още с рецептите ли не мога да се справя - не знам. Ама докато пробвам аромати ще ползвам базите на Инавера. Като кротна и знам какво ме кефи, може да си взема и база на FA - поне да не отива зян.

Другия проблем, който имам с тези хиляди аромати е, че трябва да си взема повече картомайзери. Сега имам само три и като забъркам 5-6 течности не мога да ги пробвам всичките. И си мисля да си взема още 5 (примерно), та да имам да си сменям различни вкусове.

Ооооф, уж по-евтино щеше да бъде, пък то... Ама пусто ми е интересно. Различен хардуер, различни бази, различни аромати, пък от различни производители... От всичко като си взема по-малко... От толкова много сокчета дето съм събрал, чак ми идва на акъла да отворя и аз един магазин и да забърквам и аз течности :acute:

А на всичкото отгоре не съм пробвал от всичко :)

Това с магазина беше майтап, ама скоро мисля да посетя раздела с далаверките и да почна да трампя такива дето не ме кефят с такива, които не съм опитвал.