Jump to content

Photo
- - - - -

Разни въпроси които ме вълнуват

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#181 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 7.08.12 г. в 14:29

mioki, от този модел ли е, с четирите фитила? Ако е, просто не виждам как може да се разпада - с този от снимката съм вече месец и половина. По 1-2мл течност на ден. По лични наблюдения се дърпа трудно само ако го завиеш прекалено стегнато за батерията.
http://dl.dropbox.co...0807_152628.jpg

Започвам да се замислям дали не дърпаш прекалено силно, че да тече така.

Edited by Sisq0, На 7.08.12 г. в 14:33.

#182 Боби 61

Боби 61

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 7.08.12 г. в 15:12

И аз взех един с късия фитил за проба и след второто пълнене получих същите проблеми.
Теч и бълбукане се получи поради разпадане на фитила и оттам започна да прониква течност в тръбичката за въздух.
... и уцелих кошчето от първия път Изображение

#183 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 15:18

mioki, от този модел ли е, с четирите фитила? Ако е, просто не виждам как може да се разпада - с този от снимката съм вече месец и половина. По 1-2мл течност на ден. По лични наблюдения се дърпа трудно само ако го завиеш прекалено стегнато за батерията.
http://dl.dropbox.co...0807_152628.jpg

Започвам да се замислям дали не дърпаш прекалено силно, че да тече така.

С по четири мустака е, да /грешка, с 5 е/. Ето този: http://www.pv-bg.com...izer-1-ego.html

Малко снимки на карта, накъсания фитил, капката на батерията която се образува след първото дръпване, и същия момент състояието на изпарителя:

Изображение Изображение Изображение Изображение

Не дърпам силно изобщо нито пък рязко. Продължително и леко както по книга. :smoking-8570:

Edited by mioki, На 7.08.12 г. в 15:24.

Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#184 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 7.08.12 г. в 15:30

Или пренавиване и нов фитил или кофата и изчакване на ДКТ–то !

chelsea f.c.

#185 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 7.08.12 г. в 15:56

Ми той карта е чистак-бърсак нов, на една седмица няма и толкова :sSig_censored: и съм изпарила през него не повече от 5мл.
Има малка пукнатина в основата при металния пръстен, нишките на фитила от едната страна се разпадат. Иначе обърнах специално внимание всички елементи да са сглобени правилно и да няма разместване и пак тече. Мисля да го засиля към кофата направо и то основно заради пукнатината по корпуса.
Мерси за съветите! Ще прегледам клипчета, макар че всичкото това обгрижване не ме кефи много и ще продължа да търся нещо по-удачно като изпарител.

А другият, вижъна, защо така започна да се тегли трудно от него? Чистих го, драй бърн му правих и пак. Той е най-стария от трите всъшност, но и той е почти нов по отношение на минала течност през него - не повече от 10-15мл.

Дори и на кофти бройки да си случила, не бързай с кофата - може да се оправят щом всичко им е здраво. Все пак тези модели са конфекция. Друго става като се пипнат малко. Ако никой от софийските колеги не се навие да ти помогне - прати ми ги до Варна, ще видя дали мога да ти ги поправя и ще ти ги върна.
А за вижъна - ако не преминава добре въздуха през него, може да се е запушил от нещо. Разглабяне, почистване пренавиване и няма начин да не тръгне.

Edited by itsofar, На 7.08.12 г. в 15:57.

#186 Vlad

Vlad

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 7.08.12 г. в 16:02

Ице, не бъди толкова сигурен че ще успееш да го отвориш ;) Това е силно менташки карт според мен, не се знае как е лепен, но целта му е ясна - да се скапе бързо, пък и защо не да не може да се обслужва ;) (иначе няма да има продажби)

#187 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 7.08.12 г. в 16:05

Да и това е вариант . Купувате си фитил и ви ги правя,като нови !

Владо , това са Кангер Ц 4 .Отварят се без проблем ! Ако са купени от ПВ–то,разбира се !

chelsea f.c.

#188 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 7.08.12 г. в 16:08

Ице, не бъди толкова сигурен че ще успееш да го отвориш ;) Това е силно менташки карт според мен, не се знае как е лепен, но целта му е ясна - да се скапе бързо, пък и защо не да не може да се обслужва ;) (иначе няма да има продажби)

Вече съм се пробвал с такъв от най-евтините в нета. Отварят се малко по-трудно, но стават. Не вярвам да е залепен от долу. Пък и нали и без друго е тръгнал към кофата, няма какво да губи колежката mioki/. Ако го счупя ще и пратя частите обратно да си има резервни чаркове :) Но все пак мисля че може да стане.

#189 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 16:34

Начи този от снимките е купуван от тук и е СЕ4+ Той е за кофата освен ако някой не прояви желание да си играе с него :)
Ако няма желаещи от София, ще пътува за Варна :)
Другият "ментака" его вижън, който не съм снимала също е кандидат за фиксване, щото ми порастнаха ушите от дърпане и се отказах да се мъча и с него.

#190 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 7.08.12 г. в 18:23

Начи този от снимките е купуван от тук и е СЕ4+ Той е за кофата освен ако някой не прояви желание да си играе с него :)
Ако няма желаещи от София, ще пътува за Варна :)
Другият "ментака" его вижън, който не съм снимала също е кандидат за фиксване, щото ми порастнаха ушите от дърпане и се отказах да се мъча и с него.

В случай че и за него няма мераклия столичанин - пращай ги за Варна и двата. В най-лошия случай ще стане от двата един добър, а в най-добрия - ще получиш два карта работещи.

Подозирам че проблема с трудното дърпане се дължи на намотка, която е притиснала централния отвор и така намалява въздушния поток.

Edited by itsofar, На 7.08.12 г. в 18:25.

#191 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 18:47

Ще съм благодарна, ако заработят или поне единия, ако не, здраве да е :)

#192 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 7.08.12 г. в 18:51

Или пренавиване и нов фитил или кофата и изчакване на ДКТ–то !

Какво е ДКТ-то?

По темата... и при мен бълбука и тече. Струва ми се, че има общо с околната температура, защото на климатик по-рядко протича. Имам 3 бр. СЕ4 с къс фитил, сменян веднъж. Сложих 4 фитилчета при пренавиването,не знам дали е добре на око го преценях.

#193 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 7.08.12 г. в 19:36

Това е ! Някой ги харесват,други не !

chelsea f.c.

#194 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 20:39

Това е ! Някой ги харесват,други не !

Точно такъв ми пристигна днес. Още не мога да преценя дали ми харесва, защото като дръпна и имам един странен остър удар в гърлото, но той ме кара да кашлям. Може би трябва да се разработи...
Напълних го и го оставих да се напои и сега се пробвам да изпарявам, но ми е доста странен. Странно стои и на его батерията, дори и по-малкия вариант. :)

#195 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 7.08.12 г. в 20:43

Да, това е начина, без махане на горната капачка, защото след това при слагането й от налягането се инжектират поне още 1мл в карта.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#196 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 7.08.12 г. в 20:52

mioki, aз от месеци съм с CЕ4+ и изброените от теб проблеми не съм срещал. Не казвам, че е най-добрият карт (най-малкото защото съм пробвал само 2-3 други модела), но върши повече от прилична работа. Нито капка течност по батерията, добър вкус, нелош удър, изкарват ме поне по месец и половина преди да почне да им спада производителността. Отскоро минах на Vision със сменяеми глави и също се държи добре.

Да не ползваш VG течности? Това би обяснило вкуса на изгоряло.

pepisuni, брех, не знаех, че има мини Виви. Ще трябва да се пробва.

Ами не знам какво става, но продължават да текат. Изправени са нормално, завивам леко на батерията, защото като стегна повече, си текат още след първото дръпване.
С традиционална рецепта на FA съм, че е чисто VG и няма вкус на изгоряло, продто от вижъна се дърпа трудно, а от СЕ4 тече...

Има 2 места от където може да навлезе течността и да протече СЕ4-ката. И двете са на уплътнението под мундщука - от страната на мундщука, ако не приляга плътно, и другото е от към фитила - ако се е разнищил много или накъсал в процепа - течността навлиза от там и протича по централния ствол. Според мен е крайно време да го разглобиш този карт и да му смениш фитила и намотката. Или евентуално да помолиш някой можещ да го направи вместо теб. След като се сложи нов фитил с достатъчна дебелина, от там няма как да протече. После трябва само при сглобяването да наместиш всички части по местата им така че мундщука да прилепне плътно към силиконовото калпаче. Не е трудно, само трябва да имаш фитил и кантал. Не се тревожи ако не стане от раз - изгледай клиповете в тубата кое как се прави и съм убеден че ще забравиш за грижите съвсем скоро.

Нали се сещаш, че ако пък прекалиш с фитила ще пресъхва

На такива небивалици се начетох с тия це4+ че просто аз направо се обърках

Edited by pioneer 306c, На 7.08.12 г. в 20:58.

#197 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 20:54

Какви са ви впечатленията от този карт?
След първите няколко дръпки се нормализираха нещата и сега се дърпа нормално и ударът също е както трябва, вкъсут също е доста приличен.
Това са ми пръвите впечатления, но ще ми е интересно да прочета вашите мнения за картчето
.

#198 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 7.08.12 г. в 21:04

Какви са ви впечатленията от този карт?
След първите няколко дръпки се нормализираха нещата и сега се дърпа нормално и ударът също е както трябва, вкъсут също е доста приличен.
Това са ми пръвите впечатления, но ще ми е интересно да прочета вашите мнения за картчето
.

Ами това си е DCT а не дкт общо взето
Има си привърженици и на този модел. Двунамоткови са и хабят малко в повече батерията от нормалните еднонамоткови картове.
Вкуса в началото е приличен но след първите 4-5 мл си остава ватен .
Общо взето живота им е около 20-25мл както при почти всички ватени модели.
Сега веднага ще се опнат някой колеги но това е моето виждане по въпроса за ватените картове. Може и да карат за някой хора и по повече но вкуса си е......

#199 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 21:12

:) доста обезсърчаващо.
То за това е хубаво да има дискусия, човек сам си вади изводите от опита на другите бил той позитивен или негативен.
Благодаря за споделеното мнение!

#200 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 7.08.12 г. в 21:17

:) доста обезсърчаващо.
То за това е хубаво да има дискусия, човек сам си вади изводите от опита на другите бил той позитивен или негативен.
Благодаря за споделеното мнение!

Ами все пак споделих моето виждане за ватените.
Може пък на теб да ти харесат ....знаеш ли :smiley_emoticons_joint: