Jump to content


Photo
- - - - -

Dual Straw Mod на пълнител за DSE801


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Valeri

Valeri

    Guest

  • Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 24.03.10 г. в 02:09

След като се нарадвах на Blue Foam Dart Mod-а, описан в тази тема, реших да направя нещо по-лесно за обслужване. Нещо не ми е удобно да вадя с пинсети "стреличката" от пълнителя, обикновено изцапана с течност. Идеята не е нова, има я описана по чужди форуми в различни варианти с една сламка, стойка, пружинка и т.н., а моето "ново" е само в използването на 2 сламки, като центъра между двете служи за подпора на "тапата". За какво става дума? Искам да получа пълнител, в който да има само течност, а на върха си да има "тапа", която да предава течността към атомайзера и да пречи на течността да потече.

Необходими материали и инструменти:
- Празен пълнител за DSE801 с извадена вата
- Мека сламка за сок с диаметър 5mm
- Парче около 5mm дълго от стандартната вата за пълнителя
- Малка ножица с остър връх

Какво правим:
- Слагаме сламката в пълнителя до дъното и я отрязваме на ръба на пълнителя
- Скъсяваме още веднъж полученото парче с около 4мм
- Отрязваме си още едно парче сламка със същата дължина
- От едната страна на така получените парчета правим V-прорези (виж снимката)
- Вкарваме едната сламка в пълнителя с прорезите надолу
- С помощта на клечка за зъби вкарваме и другата до нея, избутваме я до дъното на пълнителя
- Двете сламки трябва да са изравнени и да изглеждат като сплескана цифра 8 вътре в пълнителя (виж снимката)
- Пълним пълнителя с течност до ръба на сламките, без значение къде сипваме, не остава въздух в него
- Запушваме с тапичката от вата, като вкарваме краищата на ватата внимателно по краищата на пълнителя; тази операция е критична за протичането, така че се прави старателно (виж снимката)
- Капваме 1-2 капки върху ватата и слагаме пълнителя в атомайзера

Резултат от модификацията:
Цял ден един и същи вкус и удар + никакво досипване, докато течността в пълнителя не свърши. Ако има протичане, увеличаваме плътността на "тапата". Ако има сух вкус, намаляваме плътността на "тапата". Аз уцелих правилното количество по случайност от първи път. Снимките по-долу дават представа за "високата технология". Как се пълни? Много лесно! Аз повдигам ватата с клечка и сипвам вътре на струя, докато течността не стигне до края на сламките. Не броя капки, напълвам го за секунди и запушвам. Отново, старателно уплътнявам ватата към краищата на пълнителя, дори я подпъхвам между сламките и стената на пълнителя. :thumbup1:

P.S. Ползвам така направени пълнители от 3 дни. Имам протичане на малко течност около пълнителя, но нищо извън цигарата или от мундщука. Батерията ми е суха, както и фланеца на атомайзера. За всеки случай държа цигарата легнала, когато не я ползвам. Отново, колкото и често да вдишвам от нея, не мога да получа сух вкус, винаги е все едно е с нов пълнител, до последната капка течност.

Attached Files


този потребител вече не участва на този форум

#2 geniusloci

geniusloci

    PV-BG гуру

  • Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 6.04.10 г. в 21:35

Пада ми кеченцето така. Пробвах да го "затъкна" в едната сламка, но при въртене понякога пак се закача за мрежичката и изпада. Все още свиквам на 801, просто бързам да се оплача :)

#3 Valeri

Valeri

    Guest

  • Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 7.04.10 г. в 00:56

И при мен пада (остава в атомайзера) понякога, но не е грижа, защото презареждам по веднъж на ден. А го вадя и без това, като презареждам. Никога не въртя пълнителя на цигарата (ако това имаш предвид). Както съм го сложил, така си стои докато не го извадя. Всички пълнители, които ползвам, са вече направени по описания начин. Кеченцето ми е от Fluval Water Polish материал, т.е. много близък до стандартния Poly Fill, нищо особено. Ако случайно получа сух вкус, просто почуквам леко с цигарата по масата, което намокря кечето. Много рядко се случва, обаче. Преди и аз имах оплаквания относно постоянството в резултатите на 801. С този пълнител нямам почти никакви. Освен, че потича понякога, но не е особена болка. Държа цигарите легнали и така не се случва.
този потребител вече не участва на този форум

#4 Pago85

Pago85

    Нов участник

  • Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 7.04.10 г. в 06:15

Пробвах на 901. Резултата е страхотен, наистина чувството е все едно току-що си го напълнил.

При нея, поради по-малкия пълнител, кечето се задържа по-лесно (така мисля, не съм пробвал все още на 801), просто го понатиснах по ръбовете на сламките и не е мърдало от там, може би и аз улучих размера от раз :).

#5 Vanu

Vanu

    Нов участник

  • Участници
  • Pip
  • 6 posts

Posted На 7.04.10 г. в 11:17

аз нещо не си го представям, изпарителя на 901 е във формата на подкова, как по-точно ще има допир с ватата? Искаме снимки!

#6 Pago85

Pago85

    Нов участник

  • Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 7.04.10 г. в 11:51

аз нещо не си го представям, изпарителя на 901 е във формата на подкова, как по-точно ще има допир с ватата? Искаме снимки!


Скоро ... нямам в момента с какво да снимам ... всъщност имам, но няма да се види както трябва.

#7 geniusloci

geniusloci

    PV-BG гуру

  • Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 7.04.10 г. в 23:42

Понеже имам само по-едри сламки, които сдвоени направо не влизат, измислих нещо различно - надупчих една (с нагорещена карфица става много бързо) и я използвах като основа за стреличката от съседната тема. При накапване се пълни равномерно. Засега не мога да споделя впечатления как работи, но ако решите - пробвайте идеята.

#8 kireto5

kireto5

    Нов участник

  • Участници
  • Pip
  • 1 posts

Posted На 16.06.10 г. в 08:56

Да се включа и аз :sSig_goodjob2: . При мен се получи със сламка от сокче (тия най-малките сокчета в картонена кутийка :) ) Пълня с течност до половината някъде и няма никакво протичане. Мода е много добър, вече 4-5 дена му се радвам :smoking-8570: