Jump to content

Photo
- - - - -

Разни въпроси които ме вълнуват

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#281 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 25.08.12 г. в 18:24

Грубо, грубо...

#282 Destiny

Destiny

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted На 25.08.12 г. в 18:36

Днес ми пристигна DCT-то и естествено започват да валят въпросите. :pardon:

1. Контейнерът е по-къс от карта и свободно се движи нагоре-надолу между батерията и мундщука. Това нормално ли е? И няма ли да изтича течност при това движение? :unsure:

2. В пакетчето имаше и едно силиконово пръстенче, което не знам за къде е. Всъщност единственото място, на коeто се побира, е вътре в тръбичката, т.е. между ватата и пластмасовия мундщук. Там ли да го сложа?

Edited by Destiny, На 25.08.12 г. в 18:44.

#283 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 25.08.12 г. в 19:20

Днес ми пристигна DCT-то и естествено започват да валят въпросите. :pardon:

1. Контейнерът е по-къс от карта и свободно се движи нагоре-надолу между батерията и мундщука. Това нормално ли е? И няма ли да изтича течност при това движение? :unsure:

2. В пакетчето имаше и едно силиконово пръстенче, което не знам за къде е. Всъщност единственото място, на коeто се побира, е вътре в тръбичката, т.е. между ватата и пластмасовия мундщук. Там ли да го сложа?

1.Да, нормално е, няма да тече (има уплътнения)
2.Да, там е, против конденз. Слага се със скосената страна към мундщука, оформя като фуния надолу към карта.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#284 Destiny

Destiny

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted На 25.08.12 г. в 19:27

Благодаря :) Най-после ще го напълня и пробвам :smoking-8570:

#285 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 25.08.12 г. в 21:46

Хайде и сподели мнение :)
Аз такива ползвам основно и въпреки някои негативни мнения, съм много доволна.
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#286 Destiny

Destiny

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted На 25.08.12 г. в 22:33

След 2-3 часа употреба няма течове, въпреки гъргоренето... Добре се справя, CE4+ (или Vision Ego, все тая) протече на 10-тата минута :D

Много ми харесва нестандартният вид, който придава на "цигарата". Досега бях със стандартните атомайзери. Остава да ми пристигне 1000 mAh батерията, че 650 ми се струва малка, и ще съм доволна... засега :D

След време ще дам по-обективно мнение ;)

Edited by Destiny, На 25.08.12 г. в 22:37.

#287 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 26.08.12 г. в 00:31

...
Остава да ми пристигне 1000 mAh батерията, че 650 ми се струва малка, и ще съм доволна... засега :D
...

Това лакомия ли е или далновидност? :)

#288 Destiny

Destiny

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted На 26.08.12 г. в 00:35

Хаха :D Далновидност е. Убедих се, че е кофти само с една батеря, защото наистина свърша в най-неподходящия момент. Искам втора, а пък чух, че двете намотки искат повече ток. Та затова този път 1000, а не 650... :)

Edited by Destiny, На 26.08.12 г. в 00:49.

#289 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 26.08.12 г. в 06:08

Ще ми е интересно да наблюдавам след колко време ще вземеш някой мод. Натам отиват нещата. :)

#290 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 26.08.12 г. в 09:48

Искам втора, а пък чух, че двете намотки искат повече ток. Та затова този път 1000, а не 650... :)

Май не е повече ток, а повече напрежение /не съм много по токовете, така че ако бъркам ме поправете/. Батерията не пада по-бързо или поне не осезаемо, но на 50% заряд трябва да се закача на тока, защото КПД-то й спада.

Днес смених първия DCT карт. Изкара 3 седмици с относително тъмна течност. Доста нагар по намотките и почерняла вата около тях. Въпреки че по най-просташки начин му извадих ватата с пинсети, долната намотка работи, горната явно съм я прецакала след каруцарското вадене на вътрешности :laugh:
Смених го защото започна да се тегли по-трудно и вкуса се беше позагубил.
Доволна съм :smiley_emoticons_joint:

Edited by mioki, На 26.08.12 г. в 12:58.

#291 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 26.08.12 г. в 13:07

защото КПД-то й спада.

Остави ся КПД-то на мира.

50% заряд си е доста добре за да тормозиш стандартната батерия с излишни заряди.Тя като не може да ти дава повече енергия ще ти каже/отреже/. Волтове/напрежение/, ампери/токове/-те са в неотменима зависимост като основното е колко енергия може да ти даде батерията за единица време при съществуващо съпротивление на нагревателя

Edited by gogo63, На 26.08.12 г. в 13:08.

#292 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 26.08.12 г. в 21:44

Днес смених първия DCT карт. Изкара 3 седмици с относително тъмна течност. Доста нагар по намотките и почерняла вата около тях. Въпреки че по най-просташки начин му извадих ватата с пинсети, долната намотка работи, горната явно съм я прецакала след каруцарското вадене на вътрешности :laugh:
Смених го защото започна да се тегли по-трудно и вкуса се беше позагубил.
Доволна съм :smiley_emoticons_joint:
[/quote]

Отличен пробег, аз общо взето на десетия ден ги пенсионирам. Колко милилитра ориентировъчно прекара през него?
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#293 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 26.08.12 г. в 23:43

Отличен пробег, аз общо взето на десетия ден ги пенсионирам. Колко милилитра ориентировъчно прекара през него?

Ох ами нямам много представа... горе-долу по 3мл на ден изпарявам и през тези три седмици основно него ползвах, чат-пат и други, но с тях не повече от 5-6-10 мл да са минали. По тези сметки значи към около 35-40мл. може би.
Сега с новия ще следя по-внимателно литража :)

#294 Destiny

Destiny

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted На 27.08.12 г. в 22:46

Еdit: Прехвърлих си питането в подходяща тема.

Edited by Destiny, На 27.08.12 г. в 23:18.

#295 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 27.08.12 г. в 22:59

Преместено от Destiny на правилното място :thumbup1:

Edited by gogo63, На 27.08.12 г. в 23:19.

#296 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 28.08.12 г. в 09:43

Да не отварям нова тема ...да попитам как стои въпроса с пушенето по заведенията ? В дискотеки прави ли ли са ви проблем след 1ви Юни ? Също така междуградските автобуси, влаковете ....градски транспорт ? Винаги ще се намери кой да се заяде и искам да знам дали имам аргументи да споря или в закона за забраната не е споменато нищо за ел. махорките ?

#297 mugiwara

mugiwara

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 127 posts

Posted На 28.08.12 г. в 09:48

За момента няма (или поне не е споменат ) закон който да забранява употребата на е-цигари където и да било(освен в самолетите).Въпросът е изцяло етичен,според мен, дали да пушиш в градския транспорт или в магазините ;)
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!

#298 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 28.08.12 г. в 10:45

Дам, забраната е за тютюнопушене, макар че на някои места съм виждала наргилета.

#299 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 28.08.12 г. в 12:52

Благодаря за отговорите :) Надявам се в скоро време да не се налагам да се обяснявам по заведенията, че това не е тютюнопушене, а нещо съвсем различно и не е забранено от закона, не е опасно за околните и т.н. .....Че много се ядосвам някоя проста сервитьорка, като се заяде ....

#300 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 28.08.12 г. в 13:13

Ти им казвай, че нещо си болен и това ти е уредът, с който си правиш инхалации, с отвара от лайка :laugh: